Białe
Specjalności Ż
Żywieckie Białe doskonale gasi pragnienie. Białe wyróżnia rześki smak, który zawdzięcza łagodnej goryczce i nucie kolendry.
Optymalna temp. serwowania 4 - 6 °C
Charakterystyka:Piwo pszeniczne, pasteryzowane, ekstrakt 11,6% wag.
Mętność i osad są naturalnymi cechami produktu.
4,9% alkoholu
Składniki:woda, słód pszeniczny, słód jęczmienny, aromat naturalny, chmiel i ekstrakt z chmielu, kolendra.
Wartości odżywcze w 100 ml produktu :Wartość energetyczna kj | Wartość energetyczna kcal | Tłuszcz | W tym kwasy tłuszczowe nasycone | Węglowodany | W tym cukry | Białko | Sól g |
---|---|---|---|---|---|---|---|
186 | 44 | 0 | 0 | 3,7 | 1 | 0 | <0,01 |