Porter
Specjalności Ż
Żywiecki Porter Bałtycki swoją intensywną barwę i wyrazisty smak zawdzięcza czterem gatunkom słodu. Warzony od 1881 roku.
Optymalna temp. serwowania 9 - 11 °C
Charakterystyka:Piwo ciemne, pasteryzowane, ekstrakt 21% wag.
Mętność i osad są naturalnymi cechami produktu.
9,5% alkoholu
Składniki:woda, słód jęczmienny (monachijski, pilzneński, karmelowy, palony), cukier, chmiel i ekstrakt z chmielu.
Wartości odżywcze w 100 ml produktu :Wartość energetyczna kj | Wartość energetyczna kcal | Tłuszcz | W tym kwasy tłuszczowe nasycone | Węglowodany | W tym cukry | Białko | Sól g |
---|---|---|---|---|---|---|---|
349 | 83 | 0 | 0 | 6,6 | 1,2 | 0,7 | <0,01 |